תסמונת המעי הרגיז - Irritable bowel syndrome (IBS) הנקראת גם מעי רגיש, היא הפרעה כרונית שמשפיעה על מערכת העיכול, וגורמת לתסמינים כמו כאבי בטן, נפיחות, גזים, שלשולים ועצירות. מכיוון שהגורם לתסמונת אינו ידוע, הטיפול מתמקד בהקלה על התסמינים ולא בריפוי.
6 אסטרטגיות לניהול תסמיני IBS
מומלץ להקפיד על ארוחות מסודרות ומזינות בזמנים קבועים במהלך היום, לשמור על אורח חיים בריא, הכולל פעילות גופנית, ירידה במשקל (אם סובלים מעודף משקל), הקפדה על שתיית מים נאותה והפחתת לחץ בחיי היומיום ככל הניתן.
תיתכנה תקופות בהן עוצמת התסמינים גבוהה ואיכות החיים נפגעת. אולם, תיתכנה גם תקופות בהן עוצמת התסמינים נמוכה ותדירות הופעתם נמוכה. עוצמת התסמינים נוטה להחמיר בעת לחץ נפשי, אולם ראוי לציין כי מתח, גם אם הוא מחמיר את התסמינים, איננו גורם להם.
מובאות 6 המלצות קונקרטיות לניהול והתמודדות:
1. תזונה דלת FODMAP: תזונה זו מבוססת על הימנעות ממזונות עשירים ב-FODMAPs לתקופה מוגבלת, ולאחר מכן החזרה איטית ומבוקרת של מזונות אלו כדי לזהות את המובילים לתסמינים.
2. יומן תזונה: מעקב אחרי המזונות הנאכלים והתסמינים המופיעים יכול לעזור לזהות מזונות בעייתיים.
3. ארוחות קטנות ותכופות: אכילת ארוחות קטנות ותכופות יכולה לסייע בהפחתת תסמיני נפיחות וגזים.
4. שתייה מרובה: שתיית מים בכמות מספקת יכולה לסייע בעיכול ולהקל על תסמינים.
5. ייעוץ תזונתי: עבודה עם דיאטנית שמתמחה ב-IBS יכולה לעזור בבניית תוכנית תזונה מותאמת אישית.
6. ביצוע בדיקת ALCAT. מטופלים עם תסמונת המעי הרגיז המיישמים המלצות דיאטה אישית המבוססות על בדיקת אלקט לרגישות למזון חווים פחות תסמינים, אומרים חוקרים מאוניברסיטת ייל. המחקר שלהם הוא בין הראשונים לספק ראיות מדעיות לגישה זו לטיפול ב IBS. . לקריאת המחקר: https://news.yale.edu/2017/09/20/individualized-diets-irritable-bowel-syndrome-better-placebo
למידע נוסף על הבדיקה: https://www.personaleat.com/how-does-it-work
לתיאום בדיקה ניתן לשלוח מייל ל: info@personaleat.com